חינוך מיני רומני

עד הגיעי לגיל עשר, האמנתי בלב שלם, שהחסידה מביאה את הילדים לעולם.

חרדה גדולה אחזה בי, בשחר ילדותי, עת סיפרה לי אמא שהחסידה עתידה לבקר אצל השכנה שלנו סטלה – הייתי מודאג, שמא – בזמן  שהחסידה תגיע לבקר אצל סטלה, בדיוק אז סטלה לא תהיה בבית.

גם כאב לי הלב, שהתינוק של סטלה ייוולד יתום, כי אמא תמיד אמרה שאפילו סטלה לא יודעת מי האבא….

כאשר כרסה של סטלה ההריונית, טפחה למימדים ניכרים, גילתה לי אמא שלסטלה יש תינוק בבטן.

הייתי המום: לא הבנתי איך יגיע התינוק מהבטן של סטלה למקור של החסידה, ומשם לדירה של סטלה.

כשהעליתי בפני אמא את כל הקושיות הלוגיות והלוגיסטיות הללו, היא השיבה לי תשובה ברורה וחד משמעית שחזרה על עצמה פעמים רבות: “כשתגדל תבין”.

לא הרפיתי – שוב ושוב, שאלתי את הורי, איך עתיד התינוק של סטלה לעבור  מהמקור של החסידה לדירה של סטלה, על רקע דבריה של אמא שסטלה סוציומטית ותמיד הדלת שלה סגורה בפני השכנים; אם הדלת סגורה, איך תכנס החסידה הביתה?!

אבא שרצה לתרום את חלקו בחינוך המיני שלי הוסיף הסבר מושכל משלו באומרו, שהחסידה תעביר את התינוק לדירה של סטלה דרך הארובה….

הייתי המום – לוקחים תינוק בן יומו וזורקים אותו דרך הארובה לתנור!!!

איזו אכזריות!! לעומת סיפור הזוועה הזה, אפילו דרקולה וצפש יכולים להיחשב כחסידי  אומות העולם.

לא פלא שהיום הילדים בארץ, כל כך מעורים בסודות החיים, עד כי הם לא מוכנים להאמין שהחסידה מביאה את “הילדים” של עצמה….

על רקע סיפורי החסידה לא היה מנוס ואת חינוכי המיני רכשתי כאוטודידקט: דהיינו, כל אשר קלטתי (ופלטתי) היה על בשרי… תרתי משמע.

בדיעבד, אין לי ספק, שמעורבותו של אבא בחינוכי המיני, הסתכמה בשיחה אחת בלבד:

ביום הולדתי ה-14, פנה אלי אבא ואמר לי: “הגיע הזמן ל – AUFKLARUNG”.  זהו מונח בשפה הגרמנית, שפירושו הדרכה והבהרה בתחום המין.

שיחת ה- AUFKLARUNG התחילה לא טוב – מבחינת אבא; הוא החל לגמגם, להזיע ולהשמיע חלקי משפטים, שלא התחברו אלא עם אלה.

או אז, החלטתי לגאול את אבא ממבוכתו ואמרתי לו:

“אבא, יש לי סוד קטן לספר לך: התאהבתי במורה שלי להתעמלות וביקשתי ממנה לצאת איתי. היא אמרה לי, שהיא לא צריכה ילד.

אמרתי לה – זה בסדר, אני אזהר”. אבא צחק צחוק של הקלה, בהבינו שאני לא זקוק ל- AUFKLARUNG .

המשכתי ואמרתי לאבא באותה שיחה:  “בדור שלך, למדתם בגיל 14 איך הילדים באים לעולם; בדור שלי בגיל 14 אנחנו לומדים איך אפשר למנוע את זה”.

באותה שיחה היסטורית, סיפרתי לאבא, על האמצעים השונים למניעת הריון, על החוברות, הפרסומים, הסרטים למבוגרים ועוד כהנה וכהנה עניינים, שבינו לבינה, אבל ביני לבין אבי.

בסופה של אותה שיחה הבנתי שהצלחתי לעשות לאבא שלי –  AUFKLARUNG.

ככה זה אצל הרומנים – את רזי החינוך המיני הם לומדים מילדיהם…